8 Nisan 2014 Salı


Vektörel  çizimler, çözünürlükten bağımsız olarak üretilen grafiklerdir. Dolayısıyla vektör çizimlerde asla detay kaybı olmaz ve çizimin kalitesi korunur. Bu özelliğinden dolayı vektör olarak çizdiğiniz bir grafiği istediğiniz ölçülerde yeniden boyutlandırabilirsiniz.

Vektör çizimi denince akla gelen ilk program Adobe Illustrator’dır. Illustrator barındırdığı birçok özellikten dolayı grafikerler arasında en çok tercih edilen programdır. Adobe Illustrator doya yapısı olarak .ai dosyasını kullanır.

Bunun dışında kullanılan vektörel çizim programları da mevcuttur. Corel Draw ( dosya sistemi .cdr) ve Freehand ( dosya sistemi .fh) bunlardan bazılarıdır. Freehand programı daha çok matbaa işinde çalışan grafikerlerin tercih ettiği bir programdır. Vektör çizimi konusunda ücretsiz bir program olan Inkspace denenmeye değer bir yazılımdır. Svg dosya yapısını kullanan bu ücretsiz programla güzel çalışmalar yapmak da mümkündür.

Vektör çizimlerin en önemli avantajı şüphesiz boyutlandırılabilir olmasıdır. Vektör olarak çizdiğiniz bir grafiği billboard, afiş gibi büyük alanlarda kullanmanın yanı sıra, küçültüp kartvizit, broşür gibi küçük nesnelerde de kullanabilirsiniz.

Vektör çizimlerin dezavantajına bakacak olursak; görsel olarak düşündüğümüzde baskı kalitesi açısından fotoğraf kalitesi vermemektedir. Ayrıca vektörel grafikleri web üzerinde kullanacaksak muhakkak Bitmap olarak çevirip öyle kullanmamız gerekmektedir.

Tüm bu programlar için düzenleyip kullanabileceğiniz vektör, logo ve diğer vektörel grafikleri sitemiz üzerinden indirebilip kullanabilirsiniz.

Burada verdiğimiz linklerden tüm vektörel çizim programlarını inceleyebilir ve kullanımını test etmek için demo sürümlerini indirebilirsiniz.




Inkspace – Ücretsiz olarak indirebilir ve kullanabilirsiniz. 
 

Konu Etiketleri: vektörel çizim, vektör çizim, vektörel çizimler indir, bedava vektörel çizimler, vektör, vektör indir, vektör desen, vektör çizimler, vektörel logo, vektör programları

Yorum Ekle

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Vektörel Çizimler - Powered by Blogger Web Tasarım